Deel op

5 gouden tips als je je woning te koop gaat stellen. 

Tip 1: Zet je woning aan de juiste prijs in de markt

Vergeet het fabeltje dat alle vastgoedprijzen minstens 10% te hoog geprijsd staan. Deze tactiek kan je duur komen te staan. Een woning met een te hoge prijs, blijft te lang staan, geraakt niet verkocht, moet alsnog in prijs zakken en krijgt een “verbrand” imago. Als een pand niet verkocht lijkt te geraken, worden mensen wantrouwig en denken al snel dat “er wel iets mis zal zijn” met de woning. Win daarom altijd professioneel advies in en laat de waarde van je huis bepalen door een professionele schatter.

Tip 2: Zorg voor perfecte foto’s

Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden. Goede foto’s zijn dan ook van extreem belang als je een woning te koop gaat zetten. Potentiële kopers zien vaak tientallen woningen op een dag dus je wil dat jouw woning er zeker uitspringt.  Spreken de foto’s niet aan, zal een potentiële koper niet doorklikken op je zoekertje. Heb je zelf geen fotografen-skills, schakel dan een professionele fotograaf in. En, oh ja, vergeet je huis niet op te ruimen en extra schoon te maken. ;-)
 

Tip 3: Geef je interieur een extra touch

Creëer extra wauw-factor met een aantal simpele trucjes: zet verse bloemen in een mooie vaas en zet hier en daar een leuke plant neer. Zet de tandenborstel in de badkamer even in de kast en leg een stapel frisse witte handdoeken neer. Creëer een huiselijke sfeer in de woonruimte door links en rechts extra decoratie neer te zetten: een kookboek, een stijlvol magazine, een plaid over de zitbank en een leuk kussen erbij. Inspiratie nodig? Sla een interieurmagazine open. Kopiëren mag. ;-)

Tip 4: Vergeet je eigen netwerk niet!

Hoe meer mensen je woning te koop zien staan, hoe hoger de kansen worden dat deze snel verkocht wordt. Het spreekt voor zich dat je jouw woning te koop aanbiedt op één van de professionele vastgoedplatformen maar vergeet van je eigen netwerk niet! Van je directe kring van familie en vrienden weet je misschien dat ze niet geïnteresseerd zijn in je woning maar hun netwerk misschien wel. Deel daarom je woning op zo veel mogelijk social media kanalen. Spreek je Whatsapp groepjes aan en vertel op kantoor, op café, in de sportclub, in de bakker en de beenhouwer dat je jouw woning verkoopt. De kracht van mond aan mond reclame is niet te onderschatten.

Tip 5: Doe de klusjes die je al zo lang uitstelt

Zijn er nog klusjes blijven liggen dan is dit het moment om het in orde te brengen. Zijn de plinten nog niet geplaatst? Is er een ruimte die een extra likje verf nodig heeft? Moet er een muur bijgewerkt worden? Doe dit dan. Het kost je misschien een dag werk maar het zijn vaak dit soort zaken waar mensen over vallen als ze een woning gaan kopen.