Deel op

We stay in touch but differently

Het hoeft geen betoog dat de maatregelen die van kracht zijn in ons land broodnodig zijn. De gevolgen van deze maatregelen raken ons allen hard maar we zijn ervan overtuigd dat als we allemaal onze verantwoordelijkheid opnemen en de krachten bundelen, we de ravage die het Corona-virus aanricht, samen kunnen stoppen.

De verstrengde maatregelen hebben ook een stevige impact op de dagelijkse werking van Neon Vastgoed. Fysiek contact wordt verboden. Dat wil zeggen dat we genoodzaakt werden om alle reeds geplande plaatsbezoeken te annuleren. Hoezeer jullie ook altijd welkom zijn bij ons op kantoor, zullen de deuren van onze twee vestigingen vanaf vandaag gesloten blijven tot 6 april 2020.

blog corona question

Always at your service

Jullie zitten ongetwijfeld met een heleboel vragen. Wat met mijn huis dat bij jullie te koop staat? Gaat de ondertekening van de akte door? Moet ik mijn zoektocht naar een nieuw huis staken? Ik wil mijn huis verkopen, wat nu? …. We hebben geprobeerd om op een aantal algemene vragen een antwoord te formuleren. Mochten er vragen onbeantwoord blijven, aarzel niet om ons daarover te contacteren. We zullen alles in het werk stellen om samen tot een werkbare oplossing te komen.

Moet ik mijn zoektocht naar een nieuwe woning voorlopig stopzetten?

Dat hoeft zeker niet. We zullen u blijven begeleiden in uw zoektocht naar een nieuwe thuis. Dat wil zeggen dat we u -zoals steeds- als eerste op de hoogte zullen brengen als we nieuwe woningen te koop of te huur stellen. Via onze website, nieuwsbrief, Instagram en Facebook zullen we u zoveel mogelijk informeren over de woningen in onze portefeuille. Blijven er vragen onbeantwoord of heeft u specifiekere vragen, kunt u rechtstreeks contact opnemen. We praten u doorheen alle mogelijkheden van de woning. Van zodra het weer veilig is om buiten te komen, plannen we een afspraak ter plaatse.

Ik ben geïnteresseerd in de nieuwbouwprojecten die via jullie te koop worden aangeboden? Kan ik nog steeds bij jullie terecht voor meer informatie?

Uiteraard. In normale omstandigheden nodigen wij alle geïnteresseerden uit bij ons op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Dat kan in deze omstandigheden uiteraard niet, maar met een uitgebreid gesprek aan de telefoon, ondersteund door plannen, renders en extra informatie, geraken we alvast een heel eind. Aarzel niet om ons te contacteren. We praten u met veel plezier doorheen alle mogelijkheden van onze nieuwbouwprojecten.

Ik wil mijn huis verkopen. Wat nu?

De allereerste stap die we samen zetten bij het verkopen van een woning is een correcte waardebepaling. Dat kan – in tegenstelling tot wat sommige bronnen beweren – alleen door middel van een professionele waardebepaling ter plaatse en uitgevoerd door een ervaren makelaar. Aangezien er voor onze sector een verbod op plaatsbezoeken is uitgevaardigd, kunnen wij op dit moment geen schattingen ter plaatse uitvoeren. Neem gerust contact op om alvast een afspraak in te plannen vanaf 6 april 2020.

Mijn huis wordt via Neon Vastgoed verkocht. Wat nu?

Gezien het algemene verbod op plaatsbezoeken kunnen wij geen bezichtigingen meer laten doorgaan in uw woning. Echter, zullen we uw woning actief onder de aandacht blijven brengen bij potentiële kopers en/of huurders en hen informeren over alle mogelijke aspecten ervan. Mensen die interesse hebben in een bezoek ter plaatse zullen nauwgezet opgevolgd worden en alvast ingepland worden vanaf 6 april 2020.

Ik heb via jullie een woning gekocht. Hoe gaat het nu verder?

Een nieuwe woning, een nieuw begin. Laat ons de positieve gedachte zeker vasthouden. We zullen er alles aan doen om de aankoop van deze woning zo snel als mogelijk te officialiseren. Dat wil zeggen:

- Als er nog een onderhandse verkoopovereenkomst (in de volksmond “compromis”) moet ondertekend worden, kan dat niet – zoals gebruikelijk -  op kantoor en in aanwezigheid van koper en verkoper gebeuren. Onze medewerkers bereiden de overeenkomst voor en nemen vervolgens persoonlijk contact op met koper en verkoper om samen met hen te bekijken hoe er zo snel als mogelijk tot een ondertekening kan gekomen worden.

- Is er reeds een onderhandse overeenkomst getekend en wacht u op het verlijden van de notariële akte raden wij u aan contact op te nemen met uw notaris.

Ik heb via jullie een woning gehuurd. Wat nu? 

Indien de huurovereenkomst is getekend, dient er een sleuteloverdracht plaats te vinden. We zullen samen met u en de eigenaars van de huurwoning bekijken hoe we dit praktisch kunnen organiseren.  Verder blijven wij u begeleiden bij alle mogelijke aspecten die bij huren en verhuren komen kijken.

Let's make this work. Together. #staysafe