Deel op

Ontdek 5 belangrijke voordelen van nieuwbouw!

Zo’n nieuwbouwwoning lijkt je wel wat maar je weet niet goed wat te verwachten? Want, was zo’n nieuwbouw kopen niet ontzettend duur? Dat lijkt inderdaad zo, als je het op korte termijn bekijkt. Op lange termijn is het een slimme, veilige én duurzame investering. Wij zetten 5 belangrijke voordelen van  het aankopen van nieuwbouw voor jou een op een rijtje.

blog nieuwbouw

Voordeel 1: Je geniet van 10 jaar garantie op jouw nieuwbouwwoning.

Wanneer je nieuwbouw koopt, kun je de eerste 10 jaar al zeker op je twee oren slapen want je project wordt opgeleverd met 10 jaar garantie (cf. Wet Breyne). Zowel de architect, de bouwkundig ingenieur als de algemene aannemer zijn verplicht jou die garantie te geven. Ze dekt alle zichtbare en onzichtbare constructiefouten.

blog  nieuwbouw

Voordeel 2 : Je hebt vooraf duidelijkheid over het budget dat je gaat besteden.

Het is van bij het begin heel duidelijk welk budget waaraan besteed zal worden en wat de bijkomende kosten zullen zijn. Je weet dus van bij het begin wat het totaalbedrag zal zijn dat je gaat besteden en wanneer je wat zal betalen. Je komt dus niet voor verrassingen te staan.

blog nieuwbouw

Voordeel 3: Je woning voldoet aan de verwachte energienormen.

De energienormen en -vereisten worden jaar na jaar steeds strenger. Een bestaande woning aan die normen en eisen aanpassen, wordt steeds moeilijker. Bijna alle nieuwbouwprojecten in ons aanbod scoren nu al beter dan die vereiste normen. En dat is belangrijk. Niet alleen voor het milieu en ons klimaat maar ook voor jouw portemonnee.

blog nieuwbouw

Voordeel 4: Jij beslist over de inrichting van je nieuwbouwwoning.

Het is een groot misverstand dat je bij het aankopen van nieuwbouw geen zeggenschap hebt over de keuken, de vloerbedekking, de indeling van badkamer of zelfs over de inrichting van de tuin. Bij de meeste nieuwbouwprojecten is er een aanzienlijk afwerkingsbudget voorzien dat je de vrijheid geeft om je woning volledig in te richten volgens jouw smaak. Jij kiest en de woning wordt volledig op maat van jouw wensen opgeleverd.

blog nieuwbouw

Voordeel 5: Een nieuwbouwwoning is een rendabele investering.

Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt om te verhuren, kan je rekenen op een mooi rendement. Het feit dat je de komende jaren niet voor grote kosten zal komen te staan, biedt zowel de huurder als de verhuurder de nodige rust. Bovendien heb je recht op 10  jaar garantie van de aannemer. De zoektocht naar een huurder zal doorgaans veel vlotter verlopen dan bij een bestaande woning. Want, zeg nu zelf, wie wil er niet in een woning wonen waar alles spiksplinternieuw is? Huurinkomsten gegarandeerd dus.

Ontdek ons volledige aanbod nieuwbouwwoningen!
Klik hier 

  • vloeiende
  • hoboma
  • Schriek 268
  • scandinavia
  • de molen
  • katerheide
  • residentie jacob